vineri, 9 decembrie 2011

PRIETENI ADEVARATA SI CRITERIILE EI


PRIETENIA ADEVARATĂ ŞI CRITERIILE EI

Orice om consider are nevoie de prieteni, indiferent de rasă, etnie, religie etc., deorece nimănui nu i-ar plăcea să stea singur. O persoană trebuie să comunice cu alte persoane pentru a se putea dezvolta din punct de vedere social.
Prietenia este un lucru foarte frumos, Ea uneşte oameni cu personalităţi, etnii, sau chiar cetăţenii diferite şi îi ajută să comunice, să se ajute şi să se înţeleagă.
O prietenie poate să fie loială sau neloială, depinde de modul în care îţi alegi prietenii. De asemenea poţi spune că nu ăntotdeuna suntem nişte prieteni adevăraţi, căci orice om greşeşte, şi este firesc. Şi totuşi unele persoane sunt foarte blajine, înţelegatoar şi bune cu ceilalţi şi de multe ori sunt considerate persoane „uşor de păcălit”. În orice caz nici persoanele care sunt foarte îngâmfate, origolioase sau făţarnice nu sunt nişte prieteni ideali şi adevăraţi.
Prietenia este testată de fapt de întâmplări în care ai nevoie de ajutor sau atenţia şi înţelegerea care ţi-o acordă prietenul tău, sau în momentul în care îţi doreşti o persoană acre să te asculte atunci când îţi descarci sufletul. Dacă aceste lucruri sunt respectate de pritenul sau prietena ta înseamnă că e un priten loial şi că poţi avea încredere în el. Chiar ar putea fi cel mai bun prieten!
Dar dacă un prieten este bun şi înţelegător asta nu înseamnă că trebuie să-l calci în picioare, cum spunea un proverb: „Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face”! sau „Bine faci, Bine primeşti”
Istrate Gabriela clasa a VII-a A Mihail Sadoveanu

Niciun comentariu: